Αναστασία Μουτσάτσου

Η Αναστασία Μουτσάτσου γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1961  στα Βελανίδια του νομού Λακωνίας. Στο μικρό αυτό χωριό,κοντά στη θάλασσα έμαθε τα παραδοσιακά τραγούδια ακούγοντας τα από τη μητέρα της.

 

Σε ηλικία 15 ετών,εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της στον Πειραιά. Τελειώνοντας

το σχολείο φοίτησε στο ωδείο του Κώστα Κλάβα παίρνοντας μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται μέσα από γκρουπάκια που έφτιαχνε με τους φίλους της.

 

Επαγγελματικά άρχισε να τραγουδά το 1982 δίπλα στη Γλυκερία. Εμφανίστηκε σε διάφορους μικρούς χώρους μέχρι το 1989 όπου ξεκινάει την συνεργασία της  με την Αθηναϊκή Κομπανία για τρία περίπου χρόνια σε μουσικές σκηνές  και συναυλίες έως το 1991 που συναντιέται με τους Λαθρεπιβάτες και το Βασίλη Καζούλη στη μουσική σκηνή Contrast στην Ηλιούπολη.

 

Το 1992 μπήκε στη δισκογραφία με τα «ΚΥΜΑΤΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ» ένα δίσκο με παραδοσιακά αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια,του οποίου ενορχηστρωτής και παραγωγός ήταν ο Μιχάλης Νικολούδης ενώ εμφανίζεται στη μουσική σκηνή Μάσκες με τη Μαρίνα Σκιαδαρέση .

 

Δύο χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τους Γιώργο Ανδρέου,Νίκο Πορτοκάλογλου και Μανώλη Γαλιάτσο στο δίσκο της «ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ».Ο δίσκος αυτός,με τραγούδια όπως το «Λιμάνι»,«Όλα τα δύσκολα»,«Μυστικά Σημάδια» κ.α. έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από το κοινό και της έδωσε τη δική της θέση στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Η δισκογραφική συνεργασία της με το Γιώργο Ανδρέου και το Νίκο Πορτοκάλογλου ήρθε μετά από ζωντανές εμφανίσεις της σε συναυλίες με τους δύο τραγουδοποιούς. Παράλληλα συμμετέχει στη μουσική παράσταση «Το Ελληνικό σινεμά τραγουδάει για πάντα» που πραγματοποιήθηκε στο Μετρό με συμμετοχή πολλών ηθοποιών του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου όπως η Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Μπέζος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Νένα Μεντή, Τάσος Χαλκιάς, Παύλος Χαικάλης, Ελένη Γερασιμίδου και άλλων και την μουσική φροντίδα του Διονύση Σαββόπουλου και του Γρηγόρη Ψαριαννού.

 

Ακολουθούν οι συμμετοχές της στους δίσκους «Ζωγραφιστά τραγούδια» του Μιχάλη Κουμπιού,«Πορφυρά Καμπάγια» του Πέτρου Ταμπούρη και Θοδωρή Γκόνη,«Τόσα Αν» του Γιάννη Γερογιάννη και  «Τελευταίο Αντίο» του Διονύση Τσάκνη.

 

Το καλοκαίρι του 1994 συνεργάζεται με τη Χάρις Αλεξίου σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το χειμώνα του 1995 εμφανίζεται με το Γιώργο Νταλάρα στο «Παλλάς» αλλά και σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σε συναυλίες την ίδια εποχή εμφανιζόταν  και με τον Μανώλη Μητσιά.

 

Ο επόμενος χειμώνας βρίσκει την Αναστασία Μουτσάτσου παρέα με τον Παντελή Θαλασσινό,το Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αθηνά Μόραλη στα «13 Φεγγάρια» σ’ένα πρόγραμμα που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και έδωσε μια άλλη διάσταση στη νυχτερινή διασκέδαση.

 

 

Το Μάρτιο του 1996 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ»,σε μουσική του Παντελή Θαλασσινού και στίχους του Ηλία Κατσούλη, Μάνου Ελευθερίου, Λίτσας Μπεσκάκη και Φώτη Αγκουλέ ενώ συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά οι εμφανίσεις στα «13 Φεγγάρια» αυτή τη φορά με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Κώστα Μακεδόνα.

 

Το καλοκαίρι του 1997 ο Νίκος Ξυδάκης της προτείνει συνεργασία. Τραγουδά μαζί του σε συναυλίες ανά την Ελλάδα και συμμετέχει στις εμφανίσεις του την άνοιξη του 1998 στο Μετρό ενώ έχει προηγηθεί η συνεργασία της με τον Πέτρο Γαιτάνο στο Ταμπού το χειμώνα του 1998.

 

Ακολουθεί τον Απρίλιο του 1998,η τέταρτη δισκογραφική της δουλειά «ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΑΛΑΤΙΑ» σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου, Δήμητρας Γαλάνη, Παντελή Θαλασσινού, Λουδοβίκου των Ανωγείων, Πέτρου Αθανασίου, Γιάννη Γερογιάννη  και Δάνη Κιριμκιρίδη. Στο δίσκο αυτό η Αναστασία Μουτσάτσου τραγουδά για πρώτη φορά στίχους δικούς της,αλλά και των Ηλία Κατσούλη και Χριστίνας Κόκοτα.

 

Το καλοκαίρι του 1998 συνεργάζεται σε μια σειρά συναυλιών,με το Γιάννη Μαρκόπουλο,ερμηνεύοντας τραγούδια του συνθέτη. Παράλληλα κάνει προσωπικές συναυλίες με την ορχήστρα της σε όλη την Ελλάδα.

 

Τον Νοέμβριο του 1998 συμμετέχει στο δίσκο «Μεγάλος Θυμός» του Βασίλη Δημητρίου για την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά ενώ παράλληλα στήνει το πρόγραμμα στο Ζουμ με τη συνεργασία της Πέμη Ζούνη και Λένας Αλκαίου. Ακολουθεί η συμμετοχή της στο δίσκο «Ανίσχυρα ψεύδη» το 1999 σε μουσική του Μάριου Στρόφαλη ερμηνεύοντας το τραγούδι των τίτλων της ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς.

 

Τον Φεβρουάριο του 2000 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Αναστασία Μουτσάτσου-Μαρίνα Σκιαδαρέση / LIVE»στο οποίο η Αναστασία Μουτσάτσου ξανασυνεργάζεται με τη Μαρίνα Σκιαδαρέση ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από το χώρο της έντεχνης και ρόκ  σκηνής σε ζωντανή ηχογράφηση από τα 13 Φεγγάρια. Ο δίσκος είχε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα να γίνει χρυσός και στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η Αναστασία Μουτσάτσου μαζί με την Μαρίνα Σκιαδαρέση εμφανίζονται σε  συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τον Νοέμβριο του 2000 ξεκινούν τις χειμερινές τους εμφανίσεις από την Θεσσαλονίκη (Υδρόγειος)και συνεχίζουν να εμφανίζονται στην Αθήνα (Μετρό) ενώ μέχρι και το Πάσχα του 2001 συνεχίζουν να εμφανίζονται σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Το καλοκαίρι του 2001 συνεργάζεται με τον Νίκο Ζιώγαλα σε μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί η νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κέρασμα» σε τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα .Τη δουλειά αυτή παρουσιάζουν μαζί στίς εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές και κλαμπ το χειμώνα και σε συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο το καλοκαίρι του 2002 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

 

Τον χειμώνα του 2002-2003 η Αναστασία Μουτσάτσου εμφανίζεται για μεγάλο διάστημα στη μουσική σκηνή RED στη Λευκωσία με μεγάλη επιτυχία και στη συνέχεια σε μικρούς χώρους σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας. Παράλληλα συμμετέχει με δύο τραγούδια στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του Μιχάλη Νικολούδη με τίτλο «Γύρω μου κι Εντός» του οποίου βασικός ερμηνευτής είναι ο Γιάννης Χαρούλης πρωτοεμφανιζόμενος  στην δισκογραφία.

 

Στα μέσα Οκτωβρίου του 2004 κυκλοφορεί ένα maxi single από την εταιρία Μετρό. Περιέχει τέσσερα τραγούδια σε στίχους δικούς της και μουσική Λ.Μαχαιρίτσα, Φ.Πλιάτσικα και Δ.Κοργιαλά με τον  τίτλο «Shopping Therapy».

 

Το φθινόπωρο του 2004 η Αναστασία Μουτσάτσου παίρνει μέρος στην θεατρική παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης Μια ζωή Ελλάδα» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη ενώ παράλληλα εμφανίζεται ξανά στα 13 Φεγγάρια ως το Πάσχα του 2005. Τήν άνοιξη της ίδια χρονιάς κυκλοφορεί ο δίσκος «Ώρες μου χρωματιστές» του Γιώργου Σταυριανού στον οποίο συμμετέχει με τέσσερα τραγούδια.

 

Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφορεί το άλμπουμ συλλογή από το σύνολο της δισκογραφικής της πορείας το οποίο περιέχει και ένα καινούργιο τραγούδι σε στίχους

δικούς της και μουσική Δ.Βύζα με τίτλο «Μάγισσα Μοίρα»,ενώ εμφανίζεται στη μουσική σκηνή Μετρό με τον Νότη Μαυρουδή και τον Παναγιώτη Μάργαρη σε μια μουσική παράσταση πολύ διαφορετική από τις μέχρι τώρα παραστάσεις της. Εδώ η Αναστασία Μουτσάτσου βρίσκει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την εκφραστικότητά της, μέσα από σπουδαίες ερμηνείες τραγουδιών του Νότη Μαυρουδή διασκευασμένων από τον ίδιο και τον Παναγιώτη Μαργαρη αλλά και τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Τον Απρίλιο του 2006 κυκλοφορεί από την Eros και το Corifeo ένας καινούργιος δίσκος με τίτλο «Magenta» που περιέχει τραγούδια του Μιχάλη Νικολούδη και του Μιχάλη Κουμπιού με έναν πρωτότυπο για τα ελληνικά ακούσματα ήχο αφού η ενορχήστρωση περιορίζεται σε τρία όργανα :κλασική κιθάρα από το Βασίλη Ρακόπουλο,μπάσο ακουστικό από τον Πέτρο Βαρθακούρη και ούτι από το Μιχάλη Νικολούδη με τους οποίους ξεκινά η συνεργασία της ως γκρουπ «Magenta» το οποίο περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Η επιτυχημενη περιοδεια του γκρουπ ολοκληρωνεται με δυο συναυλιες στο Μεγαρο Μουσικης Αθηνων με την συμμετοχη του Παντελη Θαλασσινου οι οποιες ειχαν εξαιρετικα θερμη υποδοχη από το κοινο. Ο χειμώνας του 2007-2008 βρισκει την Αναστασία Μουτσάτσου στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ παρέα με τον Νότη Μαυρουδή Και τον Παναγιώτη Μάργαρη σε μια αισθαντική μουσική παράσταση με τον τίτλο «ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ».που είναι και ο τίτλος του νεου τους δισκου με τραγούδια του Νότη Μαυρουδή γνωστά και αγαπημένα, σε επανεκτέλεση από την φωνή της Αναστασίας Μουτσάτσου. Οι μουσική αυτή παράσταση συνεχιστηκε το καλοκαίρι του 2008  με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2009 η Αναστασία Μουτσάτσου, μαζί με τον Νότη Μαυρουδή και τον Παναγιώτη Μάργαρη συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και στην σκηνή του Μετρό σε μια παρασταση που έχει τον τίτλο «…συναντούν το Μάνο Χατζιδάκι» με τη συμμετοχή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η συνεργασία της με τον Νότη Μαυρουδή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα παράλληλα με τις εμφανίσεις της σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές με το δικό της μουσικό σχήμα όπου παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία και όχι μόνο…

© 2017 by GENESIS LIVE PRODUCTIONS

  • w-facebook
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon