Ανδριάνα Μπάμπαλη - Quarderinas Quartet

!   Η Ανδριάνα Μπάμπαλη είναι τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.!  

Έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές, ενώ έχει συνεργαστεί ζωντανά και δισκογραφικά με σημαντικά ονόματα της Ελληνικής μουσικής, όπως: Μ.Πλέσσας, Γ.Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Ν. Πορτοκάλογλου, Ε.Τσαλιγοπούλου, Μ. Χατζηγιάννης και άλλα πολλά...!

Έχει σημειώσει επιτυχία με τραγούδια όπως : Μοίρα μου έγινες, Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου, Δες καθαρά,  Δεν είν’ αργά, Μαζί Θεός, και άλλα.! ! !

Γεννημένη στην Αθήνα, έκανε σπουδές μονωδίας, κρουστών και κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.!  Ξεκίνησε επαγγελματικά κάνοντας φωνητικά και παίζοντας κρουστά στο σχήμα του Νίκου Πορτοκάλογλου, το 1998. Αυτό την οδήγησε σε συμβόλαιο με την Universal Music και στην πρώτη της επιτυχία «Δεν είν’ αργά».! 

Μέσα από το τέταρτο άλμπουμ της “The Rose Tattoo”, μια συλλογή από κλασικά τραγούδια, ξενόγλωσσα και Ελληνικά του '50 και του '60 διασκευασμένα από το Μίνο Μάτσα, η τηλεοπτική σειρά «Το Νησί», χρησιμοποίησε για τραγούδι τίτλων το «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου».!

Έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός στον κινηματογράφο, στην ταινία «Άπνοια» του Άρη Μπαφαλούκα, στο θέατρο (Γκρης ’11 του Γιιώργου Νανούρη), όπως και στην παράσταση “Humaterra” του Χοροθεάτρου «Δαγίπολη» έχοντας γράψει πρωτότυπη μουσική για την παράσταση.!

Το Χειμώνα του 2016-2017 συμπρωταγωνιστεί στην μουσικοθεατρική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο» του Δ.Μαλισσόβα μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και την Τάνια Τρύπη.! Παράλληλα, έχει δημιουργήσει το «Ανδριάνα Μπάμπαλη Quarderinas Quartet», ένα γυναικείο κουαρτέτο με το οποίο προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο τραγούδια από το δικό της ρεπερτόριο, αλλά και τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.

Ανδριάνα Μπάμπαλη - Quarderinas Quartet

Please reload

© 2017 by GENESIS LIVE PRODUCTIONS

  • w-facebook
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon