Οδυσσέας Αποστολόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και πιάνει τα πρώτα του πλήκτρα στην ηλικία των 9.

 

Ξεκινά τις σπουδές του (πλήκτρα - μονωδία) στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού και  στην συνέχεια έρχεται σε επαφή με το κλασσικό πιάνο υπό την καθοδήγηση της Δ.Μαραντίδου. Συμμετέχει ενεργά -από το 1996- σε συναυλίες και ηχογραφήσεις χορωδιακών συνόλων και συνεργάζεται με τις μαέστρους Ν.Αγγελοπούλου και Χρ.Τσιμούρη-Κατσουρού. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως μέλος σε διάφορα live σχήματα και projects και γίνεται μέλος της funk-soul live band  The Funkey, στα πλήκτρα και στα φωνητικά.

Παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής στο Θεατρικό Εργαστήρι του Πειραϊκού Συνδέσμου (διδασκαλία : Στ.Καραγιάννης), περνά στις εισαγωγικές εξετάσεις Υποκριτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και ξεκινά την επαφή του με την θεατρική μουσική, συμμετέχοντας -μεταξύ άλλων- στις  παραστάσεις : «Μπαμπάδες με Ρούμι» των Δ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου (διδασκ.-σκηνοθ. : Στ.Καραγιάννης, Θεατρ.Εργαστήρι Πειραϊκού Συνδέσμου, 2014), «Τσιτσάνης : Η σκιά μου κι εγώ» (σκηνοθ.: Τ.Αλατζάς, 2015), «Με φωτογραφίες και με γράμματα» (σκηνοθ.: Τ.Αλατζάς, 2016), «Πλούτος» του Αριστοφάνη

(σκηνοθ.: Ανδρ.Μοντζολή, Θέατρο Τζ.Καρέζη 2015-16), όπου παίζει ακορντεόν συνοδεύοντας την ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα και συμπράττει στην μουσική διδασκαλία των  τραγουδιών της παράστασης υπό την καθοδήγηση του μουσικοσυνθέτη και δάσκαλου, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Συνεργάζεται με τον ηθοποιό και μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζή (Άγαμοι Θύται), στην παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Βασιλιάς Τζίτζικας και η Επανάσταση των Μυρμηγκιών» (σκηνοθ.-συγγραφή: Γ.Χατζής, Π.Πλαγιαννάκου, Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου 2016, Θέατρο της Ημέρας 2016, Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 2017).Eπίσης, γράφει μουσική για την παράσταση «Το Ξενοδοχείο των 2 Κόσμων» του Εric-Emmanuel Schmidt (σκηνοθ.: Στ.Καραγιάννης, Πειραϊκός Σύνδεσμος 2014), που ανέβηκε από μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου. Το 2007, φτιάχνει με την Άλκηστη Ηλιάδη (ερμηνεύτρια κ ηθοποιό)  τους 2μαζί, ένα ντουέτο βασισμένο σε πιάνο και 2 φωνές, που δραστηριοποιείται σε διάφορους χώρους έκφρασης και τέχνης.

Γνωρίζοντας τον performer Jerome Kaluta, γίνεται μέλος των Movement Orchestra ενώ ηχογραφεί  -στην προσωπική δισκογραφία του Jerome Kaluta και στα  τραγούδια της παιδικής παράστασης «Το περιστέρι δικαστής» (σκην.: Ι.Μπακαλάκου, Θέατρο-Πολυχώρος Olvio 2016).

 

Παίζει keyboards, κλασσικό πιάνο και τραγουδάει. Γράφει στίχους, συνθέτει και συμμετέχει σε επαγγελματικές ηχογραφήσεις και live εμφανίσεις. 

Please reload

© 2017 by GENESIS LIVE PRODUCTIONS

  • w-facebook
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon